Forradalom a femtoszekundumos lézerek között FEMTO LDV Z8

A svájci Ziemer gyártmányú legújabb femtoszekundumos lézer a refraktív és katarakta sebészetben használatos. Az első és egyetlen olyan mobil femtoszekundumos lézer, amely a lehető legalacsonyabb energiával, nagyon rövid, magas frekvenciájú impulzusokkal nagyszerű eredményeket ér el a környező szövetek károsítása és mechanikai stresszelése nélkül.

A femtolézer beépített OCT műszerrel és TopView kamerával rendelkezik, amely lehetővé teszi a sebész számára a szemszerkezetek műtét közbeni és utáni megjelenítését. Egyúttal a világ egyedüli olyan femtolézere, amely komplex szaruhártyaműtétet tesz lehetővé.

Femtosekundový laser FEMTO LDV Z8 švajčiarskej firmy Ziemer

svájci Ziemer márkájú FEMTO LDV Z8 femtolézer

Szabadalmaztatott OCT rendszer

A Ziemer társaság szabadalmaztatott OCT rendszerét (Optical Coherence Tomography) külön a FEMTO LDV Z8 lézerrel való használatra tervezték. A legújabb OCT rendszer az orvosnak a szemrétegek pontos megjelenítését és a tervezett sebészeti beavatkozás optimalizálását teszi lehetővé.

Az OCT rendszer előnyei a FEMTO LDV Z8 alkalmazása során:

1. Egyszerű műtéttervezés.
2. Biztonságos és hatékony végrehajtás.
3. Az OCT rendszer nagy felbontásban jeleníti meg a szaruhártyát és a lencsét.
4. A rendszer automatikusan feltérképezi a szem szerkezeteit.
5. Az orvos az OCT felvételek alapján módosíthatja a beavatkozás menetét.

FEMTO LDV Z8 femtolézerrel végzett szürkehályogműtét

A Femto LDV Z8-at a következő műtéti beavatkozások során használjuk:

  • Femto Z Katarakta
  • Femto Z PRELEX
  • Z-LASIK Z 3D

 

Egyedülálló femtoszekundumos technológia

A szaruhártya refraktív sebészete területén szerzett tapasztalatok azt bizonyítják, hogy az impulzusok alacsonyabb energiája a mellékhatások alacsonyabb előfordulását eredményezi, és ez a jelenség a katarakta műtétek során is megfigyelhető.

A FEMTO LDV rendszerben alkalmazott pontos optika a lézersugár tökéletes élesítését garantálja, amivel jelentősen alacsonyabb energiával érhető el a fotodiszrupció. Az impulzusok nano-joule szintű alacsony energiája megkülönbözteti a femto LDV-t más femtolézerektől, és rendkívüli minőségű eredményeket garantál.

A lézerműtétek új generációja

A műszer lehetővé teszi az orvosok számára, hogy a műtétek során beállítsák a szaruhártya felső részére gyakorolt, előnyben részesített hatást:

1. A sugárpozíció kiválasztását.
2. A flap élszögének beállítását.
3. Három dimenzióban végzett műtétet.
4. A FEMTO LDV Z8 a preferált beállításokat saját fiókban menti.

ziemer-femto-ldv-z8-veni-vidi

FEMTO LDV Z8 femtoszekundumos lézerrel végzett szürkehályogműtét menete

A femtolézer segítségével összezúzzuk a homályos lencsét, és lehetővé tesszük a nem kívánt energia szemen belüli szövetekre való hatásidejének lerövidítését, amivel jelentősen lerövidül a műtét utáni gyógyulás ideje. A femtolézer impulzusainak segítségével a szövetben apró buborékok jönnek létre, amelyek a szövetrészek szeparációját eredményezik. A beavatkozás így a lencse nagyon kíméletes összezúzását és a toknyílás gyengéd létrehozását teszi lehetővé. A műszer az utolsó lépésben a szaruhártyán bemeneti nyílásokat hoz létre. A lézerrel végzett beavatkozást helyi érzéstelenítéssel végezzük, éles sebészeti eszközök alkalmazása nélkül.

A katarakta és szürkehályogműtétek állandóan fejlődnek, de a Z8-as rendszer már most készen áll a jövő műtéteire. A Femto LDV Z8 lézert Szlovákiában csak mi használjuk, és elmondhatjuk, hogy nagyszerű eredményeket értünk el a segítségével.

  LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

  Szívesen megválaszoljuk minden kérdését

  Időpontot a belépő kivizsgálásra, a műtétre és az ellenőrzésekre telefonon, illetve e-mailben vagy elektronikus bejelentkezés formájában kérhet.