A műtétet követő szemvédelem

A látás a szürkehályogműtétet követően gyorsan helyreáll. A páciens már a műtétet követő napon jól lát, látása néhány napon belül kiélesedik. Szemünket egész évben védenünk kell, a szemműtétet követően azonban fokozott figyelmet kell fordítanunk a védelemre és a megfelelő napszemüveg kiválasztására.

Ochrana zraku po operácií

A szürkehályogműtéten átesett páciensek a fenti tulajdonságokkal rendelkező napszemüveget közvetlenül a Veni – Vidi sebészeti klinikán is megvásárolhatják. 3 modell és 6 színváltozat közül választhatnak.

Napszemüveg vásárlása előtt érdeklődjön, hogy teljesíti-e az alábbi feltételeket:

1. 400-as UV-szűrő – ha napszemüveg címkéjén keresse az UV 400 feliratot. Ez a szám a nanométerek számát jelöli. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a napszemüveg 400 nanométer hullámhosszú UV-sugárzást szűr ki, 100%-os UV-szűrővel rendelkezik, a lencsék pedig elnyelik az UV-A és UV-B napsugarakat.

2. 3-mas kategóriájú szűrő – a lencsék fényáteresztését határozza meg. Gyakran összetévesztik vagy azonosítják az UV-szűrő fogalmával. A legbiztonságosabb a 3-mas kategória, amely sötét szűrője a fény 8–18%-át ereszti át. Az ilyen szemüveg mindennapi használatra és vízhez is alkalmas.

3. Polarizált lencsék – optikailag pontos szűrőt tartalmaznak, amely az extrém tükröződés és fényvisszaverődés csökkentésével növeli az élességet. Emellett csökkentik a szem kifáradását.

4. Tükröződésmentes kivitel – speciális felületkezelés, amely kiküszöböli a zavaró tükröződést és visszaverődést a lencse elülső és hátsó oldalán. A tükröződésmentes kivitel előnye a szemfáradás csökkentése, a kényelmes látás és az alkonyatkor való vezetés biztonságának növelése.

Ochrana zraku po operácií

LÉPJEN VELÜNK KAPCSOLATBA

Szívesen megválaszoljuk minden kérdését

Időpontot a belépő kivizsgálásra, a műtétre és az ellenőrzésekre telefonon, illetve e-mailben vagy elektronikus bejelentkezés formájában kérhet.